Prvo konkurs pa prodaja

21.06.2016. Dnevnik: Stambena zgrada sa 35 stanova čija površina je od 35 do 70 kvadratnih metara u Kisačkoj ulici 55, koju gradi Stambena agencija grada Novog Sada je završena – kaže direktor agencije Ratko Rogan.

-U zgradi nema više zidara, a u toku je priključivanje zgrade na komunalnu infrastukturu.

Rogan kaže da stanovi socijalne gradnje, odnosno stambene podrške  sigurno pre septembra neće biti useljeni, a možda i duže vreme.

– Po uvođenju komunalne infrastrukture sledi tehnički prijem zgrade, a treba i da Grad Novi Sad utvrdi ko i pod kojim uslovima može da konkuriše za kupovinu stana pošto će se prodavati ispod tržišne vrednosti. Očekujem da novi saziv Skupštine grada formira komisiju koja će utvrditi kriterijume, objaviti konkurs i napraviti rang-listu zainteresovanih porodica – naveo je Rogan.

Po njegovim rečima  u toku je izrada idejnog projekta radi izgradnje još jedne zgrade iste namene za socijalno stanovanje na placu u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju gde je u planu objekat sa šest lamela i 160 stanova.

– Taj projekat će se raditi više godina.Za sada će se graditi jedna lamela, pa kada se završi idejni projekat u septembru očekuje nas ishodovanje lokacijske i građevinske dozvole  – kazao je Rogan napominjući da stanove gradi Stambena agencija Novig Sada od novca dobijenog od prodaje stanova koje je zidao nekadašnji Fond za solidarnu stambenu izgradnju čiji je Stambena agencija naslednik.

Z. Delić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *