Прво конкурс па продаја

21.06.2016. Дневник: Стамбена зграда са 35 станова чија површина је од 35 до 70 квадратних метара у Кисачкој улици 55, коју гради Стамбена агенција града Новог Сада је завршена – каже директор агенције Ратко Роган.

-У згради нема више зидара, а у току је прикључивање зграде на комуналну инфрастуктуру.

Роган каже да станови социјалне градње, односно стамбене подршке  сигурно пре септембра неће бити усељени, а можда и дуже време.

– По увођењу комуналне инфраструктуре следи технички пријем зграде, а треба и да Град Нови Сад утврди ко и под којим условима може да конкурише за куповину стана пошто ће се продавати испод тржишне вредности. Очекујем да нови сазив Скупштине града формира комисију која ће утврдити критеријуме, објавити конкурс и направити ранг-листу заинтересованих породица – навео је Роган.

По његовим речима  у току је израда идејног пројекта ради изградње још једне зграде исте намене за социјално становање на плацу у Улици Момчила Тапавице на Новом насељу где је у плану објекат са шест ламела и 160 станова.

– Тај пројекат ће се радити више година.За сада ће се градити једна ламела, па када се заврши идејни пројекат у септембру очекује нас исходовање локацијске и грађевинске дозволе  – казао је Роган напомињући да станове гради Стамбена агенција Новиг Сада од новца добијеног од продаје станова које је зидао некадашњи Фонд за солидарну стамбену изградњу чији је Стамбена агенција наследник.

З. Делић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *